HER PAZARTESİ 11.00 – 16.00 ARASI NERMİN TOY İLE RESİM ATÖLYESİ

21728093_1617497738312750_5194409497437170688_n

HER PAZARTESİ 11.00 – 16.00 ARASI NERMİN TOY İLE RESİM ATÖLYESİ

NERMİN TOY KİMDİR?

1960 Malatya doğumlu olan Nermin Toy, 1961 yılından beri Bakırköy’de yaşıyor. Özel Çavuşoğlu Lisesi’nden ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Yerel Yönetimler bölümünden mezun oldu. Okul yıllarında başlayan sanat çalışmaları, emekli olduktan sonra el sanatları ve resim çalışmalarıyla devam etti. Halk Eğitimi ve İSMEK kurslarına katıldı. Bakırköy konulu resim yarışmasında “Dostluk” adlı eseriyle başarı ödülüne layık görüldü. Bu resim halen Bakırköy Kaymakamlığı’nda sergileniyor. Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada “Balıkçı” adlı resmi, sergilenmeye layık görüldü. “Güçlü Kadınlar”, “Karma Çalışmalar”, “Orda Bir Köy Var Uzakta” (2 kez), “Yaşantılar”, “Türküler” başlıklarında 5 kişisel sergi açtı; 50 ‘ye yakın yağlı boya ve suluboya tarzında karma sergiye katıldı. Kültür Bakanlığı tarafından zanaatkar ve sanatçı olarak belgelendirildi. Sivil toplum kuruluşlarında el sanatları hocalığı yaptı. Mesaj TV, TRT 3 , Flash TV, Meltem TV’de çalışmalarıyla ilgili programlara katıldı. Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşuna üye. Gezgin Sanat Atölyesi ile work shop çalışmalarına katılıyor. Sosyal medyada birçok sanat gruplarında yer alıyor; ayrıca facebook üzerinde NEMAHALİP isimli sanat sayfasında çalışmalarımı ve sergilerini yayınlıyor.

Cevap bırakın